Klient udtalelser – EEG mentaltræning

Dette er indexsiden for udtalelser om Klinik for EEG mentaltræning. Her kan du læse alle udtalelser i deres fulde længde – og du kan filtrere udtalelser efter lidelse. Kontakt klinikken for mere info behandlingsmuligheder, hvis du har en lidelse du ønsker hjælp til.

Jeg har været rigtig glad for forløbet hos Anne, Klinik for EEG-mentaltræning, som jeg har fået en masse ud af. Jeg sover bedre, og jeg har fået mere kontrol over mig selv og mine egne følelsesmæssige reaktioner. Det betyder, at jeg er blevet bedre til at bremse mine angstreaktioner, så det ikke løber helt så voldsomt afsted med mig. Anne har været god til at sætte sig ind i min situation, og det har gjort mig tryg, at hun har haft forståelse for, hvordan jeg havde det, og hvad der var svært for mig. Mine problemer er blevet taget alvorligt, ligesom “tilsyndeladende småting” er blevet taget meget seriøst. I kraft af mit neurofeedback-forløb er jeg blevet mere udadvendt og social og er desuden startet op på en videregående uddannelse ligesom jeg er begyndt at arbejde igen. Tusind tak for et helt fantastisk forløb. Jeg har fået en masse med på vejen og et godt skub videre i min proces, så tak for det. Jeg vil bestemt anbefale Klinik for EEG-mentaltræning til andre, og giver klinikken 5 stjerner. 

Laura Vestmark, 21 år angst & depression, Barløse Assens

Jeg havde i længere tid oplevet arbejdsrelateret stress,  følelsen af at være i konstant alarmberedskab og havde søvnproblemer. Jeg tog kontakt til Anne, Klinik for EEG-mentaltræning, og gik i gang med et EEG-mentaltræningsforløb med fokus på afslapning og indre ro.

Jeg oplevede ikke en pludselig eller mirakellignende forandring men over 5-10 sessioner fik jeg det markant bedre. Min tilstand gik fra tankemylder og fra at føle mig som en del af de oplevede problemstillinger, til at have en bedre forståelse at mine problemstilliner og muligheder – med en passende distance. Det har givet mig et bedre overblik og troen på, at kunne finde en vej ud af de fastlåste problemstillinger, som jeg oplevede.

Min oplevelse er, at jeg er blevet bedre til at tackle mine personlige udfordringer og ikke per automatik ser mig selv som en del af problemet. Min nattesøvn er blevet markant bedre. Min familien har klart kunnet mærke en forbedring, hvilket vi alle er rigtig glade for. Hvor jeg tidligere kunne falde ned i et sort hul og være der i dagevis, så er der i dag tale om mange dage med godt humør og få, sjældne dage med få timers dårligt humør – og sådan har de fleste det jo nok.

Anne har igennem hele forløbet været en god støtte, og hun har med en god kombination af EEG-træning og samtale været god til løbende at evaluere mine forbedringer og styre forløbet i forhold til de oplevelser, jeg rapporterede, og de observationer, hun selv gjorde. Jeg har oplevet Anne som meget systematisk, professionel og med et godt overblik og jeg vil give Anne den varmeste anbefaling.

Anonym mand, 46 år, leder Slagelse - arbejdsrelateret stress

Jeg havde for nogle år siden set et TV-program om neurofeedback (EEG-mentaltræning) , og jeg googlede mig frem til Klinik for EEG-mentaltræning i Odense. Ofte er special-klinikker desværre kun at finde i KBH, men denne gang var jeg heldig!

Konkret har mit EEG-forløb betydet at jeg er kommet på fode igen. Jeg har genvundet nogle af de kognitive evner, som qua langvarig arbejdsbetinget stress, har været under pres. Jeg kan igen koncentrere mig, jeg husker bedre og har mere ro og overblik i dagligdagen. Jeg er blevet rustet til at mestre mit liv på en ny og opbyggende måde med fokus på stabilitet i form af en passende dosering af belastning og restitution.

Anne’s helt store styrke er hendes sublime evne til at sætte sig ind i sin klients psyke eller mind-set. Hos Anne bliver man som klient set, hørt, spejlet og forstået på en måde, jeg aldrig har oplevet før. Anne er ægte interesseret i andre mennesker, ydmyg og empatisk, og man skulle tro, at hun undervejs i EEG-sessionerne kan se klientens liv og tekst på sin computerskærm. Det kan hun naturligvis ikke, men hun har en særlig evne som man hverken kan læse sig til, veje eller måle og som er pokkers svær at udtale sig om på en hjemmeside.

Uddannelse og faglig kompetence er en god platform,  og personligt gav det mig ro i maven,  at neurofeedback er en videnskabelig funderet metode, og at Anne, Klinik for EEG-mentaltræning, er kompetent indenfor sit felt. Hver eneste gang, jeg er kommet hos Anne, har det været en glæde og fornøjelse – også når der var alvorlige temaer på dagsordenen. Jeg vil altid være taknemmelig for at jeg fik kontakt med Klinik for EEG-mentaltræning.

Anonym mand 56 år, Projektleder, Odense - arbejdsrelateret stress

EEG-træningen har haft stor effekt til gavn for Frederiks skolegang og fremtid. Vi som forældre kan mærke en større følsomhed, øget stolthed og selvtillid i takt med, at Frederiks koncentration er blevet forbedret og han lykkes med en opgave. Hans appetit, som været nedsat som følge af medicin, er nu øget.

Frederiks skole har også bemærket forandringerne og udtalt:

“Der er ingen tvivl om, at det er en anden dreng, vi har fået heroppe. Han er blevet rigtig god til at mærke sig selv og have kontrol over samme. Hans koncentrationsniveau er øget og han fastholder ofte sig selv længere end vi forventer. Han imponerer os ofte efterhånden og virker mere og mere fokuseret. Vi kan kun se en positiv udvikling”.

Louise Levin Blåsvær
- På vegne af Frederik, 9 år | ADHD behandling

Det har været rigtigt godt at komme hos Anne og lære at “styre rumskib med hjernen”. Træningen har været et vigtigt bidrag i mit projekt med at håndtere stress bedre i mit liv.

Nicolai Nielsen
- 39 år, Agedrup | Behandling af stress

Kristian startede som 16-årig i et behandlingsforløb hos Klinik for EEG-mentaltræning, og han er i dag en velfungerende 18-årig gymnasieelev, der går i 2.g. Da Kristian startede var han meget indesluttet og undvigende – ikke mindst i øjenkontakten og han havde svært ved at interagere alderssvarende og relevant. I takt med at neurofeedback-behandlingen skred frem, åbnede han sig mere og mere op, fik en mere levende og udtryksfuld mimik og mere glød i ansigtet. Han begyndte blive mere social bevidst, kunne bruge sin humor og være vittig relevant i sammenhænge, hvor han tidligere ikke ville have gjort væsen af sig.

Hvor han tidligere var meget undvigende, er han nu tilstede og nærværende på det på en langt mere naturlig og minde akavet måde. Det er ligesom den person, som Kristian hele tiden har været indeni, nu har fået lov til at træde frem og blive synlig for omverdenen.

 

Marianne Østergaard (mor til)
Kristian Østergaard, Aspergers, 16 år, skoleelev, Odense NV

Kære Anne. Tak for både super professionel og empatisk behandling hos dig.

Her efter 20 gange, mærker jeg en øget ro, et større overblik i hverdagene og lidt bedre søvn. Det er som om, jeg trives bedre alene og dermed hviler mere i mig selv. Da jeg stadig har udfordringer i større sociale sammenhænge, sætter jeg stor pris på den ro.

Du har hele vejen igennem været en varm og støttende person, og jeg har følt mig meget velkommen hos dig. Om jeg skal have flere behandlinger, vil jeg lade tiden afgøre. Lige nu er jeg godt tilfreds med forløbet, men måske dukker nye mål op i det nye år?

Hanne Aaby
- 60 år, Odense | PTSD behandling

Min søn, der er sidst i 20’erne, har diagnoserne Tourette+ og OCD. Han har samtidig alvorlige fysiske smerter pga. kronisk rygsøjlegigt. Som konsekvens heraf har han haft et længerevarende hash-misbrug.

Anne, Klinik for EEG-mentaltræning, har i den grad formået at forstå min søn med alle de udfordringer, han har, og hun har kunnet få min søn til at slappe af,  så hans tics og smerter er blevet mindre. Takket være EEG-mentaltræningen er det lykkedes min søn at trappe ud af sit hashmisbrug og komme i døgnbehandling og blive clean. Han har nu været stoffri i snart 1 år.

Vi har været utrolige glade for EEG-forløbet og min søn kommer til at savne at komme hos Anne. Jeg kan kun varmt anbefale et EEG-forløb hos Anne, da hun har en enorm indsigt i, hvordan hjernen fungerer, og det har givet tryghed for både mig og min søn. Jeg har set resultater her, som jeg aldrig har set, andre har kunnet gøre for min søn.

 

Karin (mor)
søn med Tourette, OCD, hashmisbrug og kroniske smerter

Jeg har været MEGET glad for at gå hos Anne, Klinik for EEG-mentaltræning. Hun har forståelse for ens udfordringer, hvilket er mega-vigtigt samt at man bliver accepteret for den, man er. Både gennem EEG-mentaltræning men også i samtale-sessioner har Anne givet mig indsigt i de udfordringer, jeg kom med, og hvad jeg kunne gøre for at ændre dem eller synet på dem. Jeg har fået værktøjer, som jeg til hver en tid kan bruge i min hverdag og har lært meget af.

Jeg startede i forløbet hos Anne med angst døgnet rundt og fyldt med udfordringer konstant. Nu kan jeg håndtere det og være i det uden voldsom reaktion. Jeg elsker jeg kan slappe af og være i nuet uden bekymringer og konstant kontrol som hæmmede mig. Jeg arbejder pt. på at håndtere forandringer, da det er en svær ting for mig som jeg gennemgår en masse af lige nu. Det er vigtigt at jeg også kan få styr på det, da det er en stor del af livets gang.

Generelt har Anne givet mig SÅ meget og mere til. Jeg har fået min livskvalitet tilbage og glæder mig til fremtiden. Der er stadig ting at arbejde med, men sådan vil det nok altid være med min baggrund. Jeg kom med håbet om mere energi, men fik en masse andet som jeg ikke vidste var muligt og ej heller nødvendigt. Her tænker jeg, at jeg ikke kendte til alle de udfordringer jeg kom med.

 

Therese Bremerskov, 39 år, Odense M

Vi blev anbefalet “Klinik for EEG-mental træning” af en ansat på vores søns skole, der selv havde en søn med ADHD i behandling hos Anne. Silas startede op i behandling hos Anne i august 2015 og har fået meget ud af sine behandlinger og har været glad for at skulle afsted til træningen.

Han har følt sig tryg ved det, der er foregået i hele forløbet og som forældre føler vi, at Anne har haft godt “styr” på tingene og vi har været meget tilfredse med hele Silas’ træningsforløb, der er blevet tilpasset hans individuelle behov og udfordringer.

EEG-træningen har været stærkt medvirkende til, at Silas i løbet af efteråret har været i stand til at flytte fra specialklasse til en almindelig 4. klasse. Selvom skolen byder på udfordringer for ham, er han inde i en god udvikling og klarer sig godt socialt.

Anja Højer (Silas)
- Otterup | På vegne af Silas (10 år) | ADHD

Jeg henvendte mig til Klinik for EEG-mental træning for at få hjælp til angst & depression, som jeg har levet med i mange år. Trods medicin oplevede jeg en tiltagende tristhed og indre uro/rastløshed, som påvirkede min hverdag negativt.

Jeg haft haft god effekt af mit neurofeedback-forløb, da min angst og tristhed er aftaget betydeligt og jeg har fået mere energi, lyst og overskud. Træningen har medført, at jeg gradvist er kommet mere i kontakt med mig selv, fordi jeg er blevet bedre til at “mærke” mig selv og egne behov.

Det betyder, at jeg ikke i samme grad lader mig presse af andres forventninger, da jeg er blevet i stand til at sige fra og give udtryk for, hvad jeg mener. Det er vigtigt for mig, da jeg altid har været meget kontrolleret, pligtopfyldende og ofte tilsidesat egne behov.

Jeg har altid følt mig velkommen og taget godt imod hos Klinik for EEG-mental træning. Der er en rar atmosfære i klinikken, behagelige omgivelser og en tryg og god stemning. Jeg har oplevet, at Anne har været meget engageret og forberedt ved hvert behandlingsforløb.

Jeg har oplevet mig taget seriøst og at der er en faglig interesse for mig med gode og givende samtaler ved hvert forløb. Jeg kan varmt anbefale et neurofeedback behandlingsforløb hos Anne til andre og har allerede gjort det.

Maybritt Madsen
- 50 år, Odense | Angst & Depression

Jeg opsøgte neurofeedback (NFB), fordi jeg håbede, at det kunne sænke mit alt for høje blodtryk. Jeg fik kraftig medicin for det, som også virkede, men jeg ville hellere prøve at mindske årsagen til det høje blodtryk og måske undgå medicin. Derfor kontaktede jeg Anne og fik startet et NFB forløb. Da jeg stadig tog medicinen, kunne jeg ikke vurdere, hvad der virkede. Men efter 10 sessioner faldt mit blodtryk et godt stykke under normalen for min alder, så jeg overvejede at trappe medicinen ned.

Men der skete mere. En dag opdagede jeg til min overraskelse, at jeg fik sagt fra overfor en person, som overfusede mig. Jeg har været meget tilbageholdende det meste af mit liv så jeg blev både glad og forskrækket over hændelsen, mest glad. Så fulgte det slag i slag med a-ha oplevelser i takt med at sessionerne skred frem, 2 om ugen, så nu tør jeg åbne munden mere, føler mig mere fri til at sige fra, og at mine tanker nærmest er blevet renset for rod.

Nogle af mine venner har bemærket, at jeg siger min mening meget mere end før og er blevet mere skarp. Jeg føler mig også mere klarsynet, og at nu kan ingen rende om hjørner med mig. Min opmærksomhed er også blevet meget bedre; før kunne jeg pludselig begynde at snakke om andet, midt imens én anden var ved at fortælle mig noget. Det gør jeg ikke mere ifølge vedkommende.

Jeg har nu haft 20 sessioner, og jeg er startet på de næste 20. De første 20 gav rigtig meget, jeg føler at have fået mig selv igen. Undervejs har jeg døjet med lidt hovedpine, træthed og af og til lidt tristhed, men det skyldes, at NFB giver plads til følelser, som jeg troede, jeg for længst var kommet over. Jeg er ikke pivet, men jeg har haft nogle barske oplevelser i mit liv, som nu titter frem igen. Derfor har jeg suppleret NFB med nogle få psykologsamtaler hos Psykolog Helle Falsberg i Århus og det har været en god kombination for mig.

Kirsten Løhndorf
- 66 år, Middelfart | Forhøjet blodtryk

Jeg startede selv på et EEG-mentaltræningsforløb, fordi jeg kunne se de fantastiske fremskridt min søn, Kristian, gjorde i sit EEG-forløb. Jeg blev derfor nysgerrig på, hvad det evt. kunne gøre for mig, da jeg havde været sygemeldt med stress i en periode.

Jeg havde brug for at genfinde mental ro og balance, ligsom jeg havde brug for at ”oplade” mine “mentale batterier” for bedre at kunne koncentrere mig om mine arbejdsopgaver på en god måde. Desuden havde et ønske selvudvikling i håb om at komme til at hvile mere i mig selv. EEG-mentaltræning har i den henseende været et meget brugbart værktøj for mig.  Jeg har fået det bedre med mig selv og respekterer mig selv, mine følelser og holdninger på en anden måde end tidligere. Det betyder helt konkret, at jeg ikke i nær samme grad går op i, hvad andre måtte mene om mig. Jeg ved nu, hvad der er det rigtige for mig. Det har været et meget positivt forløb for mig, og jeg kneb en tåre, da forløbet hos Anne, Klinik for EEG-mentaltræning,  var forbi – ganske enkelt fordi det har været så godt.

Marianne Østergaard, 40 år, kontorfuldmægtig, Odense NV, Stress og personlig udvikling

Johanne er lillesøster til Kristian og hun startede i et EEG-mentaltræningsforløb – ikke fordi der var noget som helst ”galt” med hende, men udelukkende fordi, jeg syntes, at hun fortjente det !

Jeg kunne, som mor, se hvad neurofeedback-behandlingen havde gjort for hendes storebror Kristian, og jeg er en mor, der synes, at det at træne sin hjerne, er og burde være lige så naturligt som det at træne sin krop. Det er jo noget, vi alle kan profittere af.

I min datter Johannes tilfælde tænkte jeg, at det var paradoksalt, at selvom en teenagers hjerne endnu ikke evner at regulere føleser (ganske enkelt fordi en teenagers hjerne ikke er helt færdigudviklet endnu), så er det netop denne (manglende) evne der sættes på en hård prøve i puberteten.

Derfor var EEG-mentaltræning et naturligt valg som en metode, der kunne støtte min datters hjerne i sin rivende udvikling. Som så mange andre teenagere, var Johanne i tvivl om sit eget værd og hun havde brug for at turde stole mere på sig selv, på hvad hun mente var rigtigt og forkert og på, at hun var god nok.

EEG-mentaltræningen har styrket Johanne i troen på sig selv og hun tager ikke længere modgang så nært eller personligt. Johanne synes selv, at processen har været god og at det har været hyggeligt og rart at komme i klinikken hos Anne.

Marianne Østergaard, mor til
Johanne Østergaard, 14 år, skoleelev, Odense NV, lavt selvværd og teenager-udfordringer

Jeg blev i 1999 udsat for vold af min eksmand, og fik senere konstateret PTSD.

Flere undervisningstimer på Hjerneskadecentret hjalp en smule på hukommelsen, men jeg har hele tiden haft en fornemmelse af at jeg skulle blive ved med at lede efter en behandlingsform, som ville forbedre mine hukommelses- og koncentrationsproblemer.

Ved et tilfælde læste jeg om en undersøgelse i USA, hvor man havde undersøgt hjemvendte soldaters problemer med PTSD – nærmere bestemt hvordan en PTSD hjerne fungerer, eller rettere ikke fungerer.

Jeg var overbevist om, at når hjælpen kom til Danmark ville jeg prøve, specielt fordi behandlingen skulle foregå på en måde, der involverer: elektroder, en behagelig lænestol, TV, lyd og ingen snak ☺

Jeg kom til et tidspunkt i mit liv, hvor det var nu jeg skulle prøve denne metode (neurofeedback), og blev mega glad, da jeg fandt ud af at der var muligt her i Odense!

Efter en snak med Anne og en hjerne, der var lidt på overarbejde efter alle de nye ord og faglige udtryk, kunne jeg næsten ikke vente med at komme i gang.

Det er enorm logisk og enkelt, når Anne fortæller om hvad der sker i hjernen, men jeg har nu valgt at fokusere på hvordan kroppen incl. hjerne reagerer på al det TV (= træning):

Foruden meget bedre hukommelse, kan jeg skrive og læse i længere tid uden at blive udmattet og har lettere ved at finde ordene.

Af ”bivirkninger” er der:

  • tung nattesøvn i 8-9 timer
  • ingen kramper i benene mere
  • ingen muskelspændinger hverken i overarme eller skuldre
  • ingen isnende fornemmelse i det nederste af armene og ingen kolde hænder
  • ingen tankemylder.

Alle sammen stod på listen: ”skal du bare lære at leve med”………..

Yeeeps! Indtil jeg mødte Anne og satte mig i stolen!

Ulla Vestergaard Petersen
- 62 år, Odense | PTSD behandling
Kian har haft 20 EEG-sessioner hos Klinik for EEG-mentaltræning og vi må sige, at vi er utroligt glade for at vi tog den beslutning at bede Anne om hjælp – tak for det ! På det første møde i klinikken, får vi svar på alle spørgsmål. Anne forklarer os alt det, der lige dukker op, nu man som forældre er lidt usikre med, at én skal pille ved ens barns hjerne. De ting, vi som forældre har prøvet at forklare alle andre ang. vores barn, kan Anne sidde og remse op efter en test, hvor hun kigger på nogle papirer med hjerneaktivitet. Igen forklarer Anne og fortæller os, hvor det vil være bedst at sætte ind mht vores søn Kian. Flot proffesionelt setup !
Kian har sværere ved det sociale end andre børn og han er et barn man skal komme ind på på den rigtige måde for ikke at møde en mur !  Anne går ind og skaber et bånd uden lige med vores dreng og der er selvfølgelig op og nedture, men hun fanger ham bare og gør Kian – og os – veltilpasse. En lille ting Anne hurtigt fanger er f.eks at hvis man involverer Kian, så er han pligtopfyldende ud over alle grænser. Så Kian får lov til at hjælpe med at pille dioder af, når hans session er færdig, og han får lov at bestemme, hvor han vil starte sit feedback-spil. Det får bare det hele til at køre.
Som forældre kan vi se Kians udvikling og fremgang således: 
1. Kian kan nu være i et stressfyldt lokale/omgivelser i noget længere tid end før
2. Når Kian ikke magter stressen mere, kommer han hurtigere tilbage end før
3. Kians raseriudbrud grundet stress eller når han føler sig presset er faldet markant og de er mindre end før.
4. Kian er blevet bedre til at udtrykke, hvad han føler og hvad han har brug for. Han skal ikke længere spørges, om han er sulten eller tørstig.
5. Før var Kians lyst til at prøve nyt ikke rigtig til stede – det er nu blevet meget bedre. Fx mad-mæssigt prøver han mere og varierer mere
6. Kian kan nu spontant tage ud og besøge nogen, og når der kommer folk i huset, er et det også blevet bedre
7. Kian har sluppet grebet om sin krop, så han ikke spænder konstant
8. Kian  hviler mere i sig selv.
9. Kian er blevet meget mere kærlig og mere kontaktsøgende end før.
Renée Juhl-Thomsen mor til
Kian Juhl-Thomsen, skoleelev 10 år, Otterup

I følge Mads har han fået rigtig meget ud af sit EEG-mentaltrænings forløb mht. sin angst, søvnproblemer o.s.v. Så det er jo fint, at forløbet har “flyttet noget”, og det må vi håbe, at han kan bruge på længere sigt. Selvfølgelig er det ærgerligt, at Mads har “misset” så mange sessioner, og derved ikke fået fuldt udbytte af forløbet, men det kan vi jo ikke gøre noget ved. Jeg “slipper” Mads nu her til sommer, efter folkeskolens afgangseksamen, hvor han, forhåbentlig, bliver optaget på en erhvervsuddannelse. Tak for samarbejdet.

Per Lauritzen, UngNord på vegne af
Mads Nordfeldt, 15 år, Odense SØ, skoleelev.

Jeg har kun én gang haft optræk til migræne, siden jeg var hos dig (red: Anne) sidst, men jeg holdt stand, dvs. jeg undlod at tage tablet. Jeg fik på en eller måde styr på mit stress og migræneanfaldet vendte stille og roligt om og ud af systemet. Jeg blev, sådan som du selv har udtrykt det, “frue i eget hus”. Det er en fantastisk følelse at være nået dertil. TAK!

Du skal bare vide, at jeg er meget taknemlig for, at det netop blev dig, jeg valgte som behandler. Mange tak for din hjælpsomhed og tålmodighed med mig. Det har været så godt og trygt at arbejde sammen med dig. Jeg har med glæde set frem til cykelturen på de godt 12 km, fordi jeg havde et mål med den tur. Det mål har jeg stadig, og jeg håber, at vi kan fortsætte efter min operation i det nye år.

Elin Dahl
- 66 år, Odense | Migræne & Stress

Kort om Klinikken

Jeg er uddannet Cand. Scient. San. samt certificeret neurofeedback behandler. Har du spørgsmål omkring EEG-mental træning, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Venlig hilsen

Anne Sløk

Cand. scient. san., Indehaver - Master Your Mind